Termékeink menü

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Kíváncsi vagy milyen új termékeket hozunk jövő héten?
Iratkozz fel hírlevelünkre!

FAQ - Jó ha tudod!

2015-12-01

Néhány hasznos tanács bútoraink ápolásához

Az antik bútorokat időnként ajánlatos viaszos, lehetőleg színtelen vagy a bútor színével azonos pasztával fényezni, különben megváltozik a fa jellegzetes színe. Kerüljük az ismeretlen összetételű fényesítőket, bútorápoló szereket.

 

Antik bútort vizes, nedves ronggyal ne töröljünk. A nedvesség a fényezést tönkreteszi, a port pedig a résekbe tömíti. 

A szennyezett és zsíros fémbútor-felületeket szalmiákszeszes, ill. szappanos vízzel mossuk le. Utána puha ruhával töröljük szárazra, és fényesítsük. Erős tisztítószereket ne használjunk, mert megtámadhatják a fém felületét, s helyrehozhatalan kárt okozhatunk. 

Ha bútorainkat rendszeresen ápoljuk, elegendő a napi portörlés, és az időnkénti pasztázás. 

A fából készült, mázolt kerti bútort csak langyos mosószeres vízzel mossuk le, ne súroljuk. Mindig szárítsuk meg, de tűző napra ne tegyük! A száraz bútort viaszos ápolószerrel kenjük be, és puha ronggyal fényesítsük.

Fából készült bútorokról a légypiszkot legkönnyebben petróleumba mártott ronggyal távolíthatjuk el. Ha a petróleum kellemetlen szagát nem bírjuk, borecettel tisztítsuk a bútor foltos részeit.

A faragott bútort legjobb tollseprővel portalanítani. A tisztítást érdemes gyakrabban végezni, mert így a por kevésbé rakódik le a faragások közé és a résekbe (sarkokba). A lerakódott port viszont ecsettel vagy puha kefével távolítsuk el. 

A bútorok nem porosodnak olyan gyorsan, ha egy liter vízbe egy teáskanál 20%-os ecetet, valamint egy teáskanál glicerint feloldunk, majd puha ronggyal ezzel a keverékkel töröljük le a bútorokat.

Vissza

Content

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.